DEMAGÓG - Factcheck politických diskusií

Richard Sulík

SaS

Kebyže som vo funkcii ministra hospodárstva, tak dávno sedím v centrále toho poľského reťazcu a zisťujem, čo treba urobiť, aby sem čím skôr prišli tak, ako som sa vybral do centrály Volvo.

Sulík a Blanár v Na telo - 30.11.-0001
Pravda

Firma Volvo Cars v júli 2022 oznámila, že na Slovensku vybuduje svoj nový podnik na výrobu elektromobilov.

Proces výberu Slovenska ako vhodnej lokality bol zložitý a trval minimálne od septembra 2021, čo ukazuje prehľad rokovaní Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu k strategickej investícií skupiny Volvo. Prebehli viaceré rokovania a v marci 2022 sa Sulík spoločne s vtedajším premiérom a ministrom financií zúčastnili stretnutia v centrále skupiny Volvo v Göteborgu.

Richard Sulík, v tom čase minister hospodárstva, sa počas ohlásenia novej investície na Slovensku naviac vyjadril (od 15:55), ako prebehli rokovania od samotného počiatku. Spoločnosť Volvo Cars si ako miesto pre svoj nový závod, ktorý zamestná viac ako 3 tisíc ľudí nakoniec vybrala lokalitu priemyselného parku Valaliky pri Košiciach.

Výrok hodnotíme ako pravdivý, pretože Richard Sulík sa ako minister hospodárstva zúčastnil stretnutia v centrále firmy Volvo Cars v záverečnej fáze rokovaní o umiestnení jej novej investície na Slovensku.

Dátum zverejnenia analýzy: 17.05.2023
success
error