DEMAGÓG - Factcheck politických diskusií

Robert Fico

SMER-SD

Bola dokonca predložená aj zmluva, ktorú deň pred odletom do Dubaja podpísalo ministerstvo hospodárstva s koncipientkou, dcérou pána Sulíka.

Robert Fico a Eduard Heger v Na telo - 30.11.-0001
Pravda

Rezort hospodárstva podpísal zmluvu s dcérou Richarda Sulíka dva dni pred odletom ministerskej delegácie na svetovú výstavu v Dubaji, ktorej bola súčasťou. Hoci sa Robert FIco mýli v údaji "jeden deň pred odletom", jeho tvrdenie v duchu povedaného hodnotíme ako ešte pravdivé. 

Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky uzavrelo 27. októbra 2021 Zmluvu s právničkou-koncipientkou Alexandrou Sulíkovou, dcérou Richarda Sulíka, ohľadom poradenstva na výstave v Dubaji. Zmluva mala trvať do 5. novembra 2021. Web cas.sk uviedol, že zmluvu podpísali "krátko pred odletom" Sulíkovej. Podľa Plus7dní delegácia vrátane Sulíkovej odletela 2. novembra. 

V zmluve sa uvádza, že partner je odborník v oblasti energetického práva a zaväzuje sa poskytnúť poradenstvo na EXPO Dubaj 2020, zatiaľčo objednávateľ sa zaväzuje poskytnúť náhradu výdavkov za let lietadlom Ministerstva vnútra Slovenskej republiky do Dubaja a späť. Richard Sulík (SaS) neskôr uviedol, že jeho dcéra si účasť na svetovej výstave v Dubaji hradila sama.

Zmluva je dostupná v Centrálnom registri zmlúv Úradu vlády. Účinná začala byť 30. októbra 2021. 

 

Dátum zverejnenia analýzy: 31.05.2023
success
error