DEMAGÓG - Factcheck politických diskusií

Erik Tomáš

Hlas

…keď váš odídený človek z ministra pôdohospodárstva, bývalý minister pôdohospodárstva povedal, že OĽaNO už dávno nie je protikorupčným hnutím, tak toto je vaše vysvedčenie.

Igor Matovič a Erik Tomáš - 30.11.-0001
Nepravda

Po viacerých kauzách na ministerstve pôdohospodárstva sa hnutie OĽANO rozhodol opustiť Ján Mičovský, ktorý v ňom pôsobil od roku 2012. Pri príležitosti svojho odchodu napísal na facebook otvorený list, v ktorom popisuje dôvody svojho odchodu a adresuje ho lídrovi hnutia OĽANO Igorovi Matovičovi. 

V liste Mičovský kritizuje mnohé praktiky, ktoré sa udiali po jeho odchode na Ministerstve pôdohospodárstva. Bývalý minister v liste avizoval, že kroky jeho nástupcu na ministerstve „zneucťujú protikorupčný étos hnutia”. O niečo ďalej zašiel v rozhovore pre Denník E, kde uviedol, že „stratil nádej, že sa korupcií hnutie postaví čestne na všetkých frontoch“. Mičovský však nikdy nevyslovil slová, že „OĽANO už nie je protikorupčné hnutie”, napriek tomu, že kritizoval kroky jeho nástupcu na ministerstve v tejto oblasti. Výrok preto hodnotíme ako nepravdivý.

Dátum zverejnenia analýzy: 24.01.2023
success
error