DEMAGÓG - Factcheck politických diskusií

Jana Bittó Cigániková

SaS

Boli tam, bolo tam zastúpenie. Toto ste tam teda zabudli dať, ale Richard Sulík jasne povedal, je tam zastúpenie SaS, toto rokuje  Oravec, rokuje to Viskupič, rokuje to Anka Zemanová, keď bolo treba, bola tam Mária Kolíková, to je jednoducho nekorektné. (pozn. reakcia na vyjadrenie Sulíka k rokovaniam o protiinflačných opatreniach, na ktorých sa údajne nezúčastnil)

Bittó Cigániková a Šutaj Eštok v Na telo - 09.06.2022
Pravda

Výrok hodnotíme ako pravdivý, keďže na rokovaniach o protiinflačným opatreniach sa skutočne zúčastnilo zastúpenie strany SaS. 

Poslankyňa SaS Jana Bittó Cigániková poprela, že by Richard Sulík podcenil rokovania o Matovičovom rodinnom balíku. Richard Sulík síce povedal, že odmieta na koaličných radách sedieť štyri až päť hodín každý pondelok, ale stranu SaS na rokovaniach zastupovali traja členovia. Ján Oravec ako štátny tajomník ministerstva hospodárstva, šéfka poslaneckého klubu SaS Anka Zemanová a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková sa zúčastnili koaličnej rady o tzv. protiinflačnom balíku v pondelok 9. mája. 

V piatok 20. mája na rozpravu v pléne prišiel aj Sulík, ktorý navrhol, aby bol návrh protiinflačnej pomoci stiahnutý a radšej po poctivej príprave prešiel riadnym legislatívnym konaním.

Dátum zverejnenia analýzy: 09.06.2022
success
error